Saray Meslek Yüksekokulu
2022-11-24

Yetenek Her Yerde - Kariyer Fuarı 2023



Trakya Üniversitesi, Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından Trakya Kariyer Fuarı’na yeniden ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, paydaş üniversitelerin katkılarıyla gerçekleşecek fuar, 21-22 Şubat 2023 tarihlerinde Balkan Yerleşkesi’nde “Yetenek Her Yerde” teması ile kapılarını gençlere açacak.

 

Trakya bölgesinde ilk defa 2020 yılında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 295 farklı kurum ile 30 binin üzerinde öğrenciyi bir araya getiren Trakya Kariyer Fuarı, 2023 yılında da Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşları ile öğrencileri, Trakya Üniversitesinde buluşturmaya hazırlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Himayelerinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliğinde, “Trakya Kariyer Fuarı” adıyla düzenlenecek olan fuar, 21-22 Şubat 2023 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşılmasına imkân sağlayacak “Trakya Kariyer Fuarı”, özel sektörden yüzlerce firma ile kamu sektöründen çok sayıda kurumu, öğrenci ve mezunlar ile aynı platformda bir araya getirecek.

Temel hedefi, tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenecek fuar ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlanması ve istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor.

Fuar kapsamında firma, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrenci ve mezunlarımız da firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş ve staj olanakları, kariyer imkânları konularında ilk ağızdan bilgi alabilecekler. Ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecekler.