Saray Meslek Yüksekokulu
2023-12-11

Grafik Tasarımı Programı Öğrencilerimizin Gururlandıran Başarısı!



YARININ USTALARI

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü “Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği”nin bu yıl onbeşincisini gerçekleştirilmiştir. Yunus Emre’nin “Gelin Tanış Olalım” çağrısı ile katılım sağlayan sanatçı ve tasarımcılarla yoluna devam eden etkinlik, Cumhuriyetimizin 100. yılı olması nedeniyle diğer yıllardan farklı olarak “Atatürk ve Cumhuriyet” konusunu ele almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık çağdaşlaşma yolculuğunda, sanata ve sanatçıya değer veren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gençlerle birlikte gitmek rehber edinilmiştir. “Yarının Ustaları Sergisi” için Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi’nden öğrencilerin katılımıyla üniversitede yapılan çalıştaylarla kaligrafi ve tipografi sanatı genç kuşaklara anlatılmaya, onların bu sanata olan ilgisi teşvik edilmeye çalışılmıştır. Kaligrafi ve Tipografi alanına ilgi duyan öğrencilerin katılımıyla oluşturulan çalıştaylar sonucunda yaratılan eserlerle Cumhuriyetimizin ne kadar değerli olduğu hatırlanmaya, unutulmamaya ve unutturulmamaya çalışılarak, gençlerin eserlerinin yer aldığı, “Yarının Ustaları Sergisi” meydana getirilmiştir.

TNKÜ Saray Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ercan MAKREŞ’e gelen "15. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği" çalıştay daveti sonrası yürütücülüğünü gerçekleştirdiği etkinlikte “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu afiş tasarımları hayata geçirilmiş, etkinlik sonrası seçilen on afiş tasarımı  "Yarının Ustaları Sergisi"  kapsamında Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yazı Sanatları Müzesi’nde 24 Kasım 2023 tarihinde sanatseverlerle buluşmuştur, sergi  31 Aralık 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecektir.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yazı Sanatları Müzesi'nde çalışmaları sergilenen öğrencilerimiz; Furkan Erdem Gözlemeci, Zişan Eytemiş, Esma Özgüler, Ahmet Fatih Sarıoğlu, Beydanur Yıldız, Gülnaz Uludoğan ve Neslihan Nacak'a teşekkürlerimizi iletiyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Basında Etkinlik Haberleri: 

https://www.cumhuriyet.com.tr/kultur-sanat/yarinin-ustalari-sergisi-cumhuriyetin-100-yilina-ozel-olarak-2145498

https://www.anadolu.edu.tr/duyurular/guzel-sanatlar-fakultesi-15-uluslararasi-anadolu-kaligrafi-ve-tipografi-1700039365

https://www.eskisehirhaberajansi.com/yarinin-ustalari-sergisi-yunus-emre-muzesinde-acildi

https://www.2eylul.com.tr/haber/anadolu-universitesinde-ataturk-ve-cumhuriyet-temali-sergi-104100

https://www.iha.com.tr/eskisehir-haberleri/ataturk-ve-cumhuriyet-temali-yarinin-ustalari-sergisi-yunus-emre-muzesinde-acildi-44850312