Saray Meslek Yüksekokulu
2021-02-22

Ders Kayıt Kılavuzu



 

Merhabalar, ders kayıt ekranına hoş geldiniz…

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında tüm öğrencilerimizin 22-26 Şubat 2021 tarihleri arasında ders kayıtlarını e-üniversite sistemi üzerinden online yapmaları gerekmektedir. Aşağıda ders kayıtlarının nasıl yapılacağı, teferruatlı bir şekilde açıklanmıştır.

Harç borcu olanların ders kaydı yapabilmeleri için öncelikle harçlarını yatırmaları gerekmektedir. Yine belirtilen tarihler aralığında vakıfbank veya halkbank şube veya atm'lerinden öğrenci numaranızı belirterek harcınızı yatırabilirsiniz. (Harçlarla alakalı aşağıdaki uyarılara da göz atmanız faydalı olacaktır.)

Öncelikle tarayıcınıza https://euniversite.nku.edu.tr/giris.php yazıp veya e-üniversite linkine tıklayıp giriş ekranına yöneliniz.

 

Öğrenci kısmına tıklayarak aşağıdaki ekrana geçiniz.

 

 

Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası,

Şifre: İlk giriş için T.C. Kimlik Numarası veya değiştirdiyseniz belirlediğiniz şifreyle,

Sisteme giriş yapınız. Öğrenci numaranızı bilmiyorsanız veya şifrenizi unuttuysanız yeşil daire içerisindeki menülerden faydalanabilirsiniz.

 

Sisteme giriş yapıldığında açılan aşağıdaki ekrandan DERSLERİM > DERS KAYIT menüsüne tıklanır.

 

 

 

Ders Kayıt menüsüne tıklandığında açılan aşağıdaki ekranda, sağ taraftaki yeşil daire içerisinde    “ekle” işaretine tıklayarak dersi sol tarafa aktarınız. Aktarılan ders silinmek istendiğinde   sil tuşuyla kaldırılabilir.

 

 

 

Burada dikkat edilmesi gerekenler:

  1. Alttan alınan ders varsa, alttan alınan ders kırmızı renkle sol taraftaki menüye otomatik olarak gelecektir ve öncelikli olarak alınması gerektiği için, öğrenci bu ders üzerinde herhangi bir işlem yapamayacaktır.
  2. Bir dönemde maksimum 45 AKTS’lik ders alınabilir. Alttan alınan ders varsa, kalan AKTS miktarınca mevcut dönem dersleri seçilebilecektir.
  3. Kırmızı “P” harfi bulunan derslerde henüz program oluşturulmamış demektir. Okulunuzla irtibata geçiniz.
  4. Alttan dersi olan öğrenciler için “Ders Çakışması Nedeniyle Dersi Seçemezsiniz” uyarısı çıkabilir. Okulunuzla irtibata geçiniz.
  5. Harç borcu olan öğrenciler, harcını yatırmadan ders seçemez. Ders kayıt haftasında öğrenci numaranızı Halkbank veya Vakıfbank şubelerine söyleyerek veya ATM’den harcınızı yatırabilirsiniz(Okulunu uzatmamış normal dönem öğrencileri harç ödememektedir. Sehven harç borcu çıkanlar, Okuluyla irtibata geçip harç borcunu sildirmelidir. 2+1, 2+2 vs şeklinde dönem uzatanların harç borcu, dönemlik 103,5 TL'dir. 2.Üniversite okuyanlar, yine 103,5 TL harç ödemek durumundadır.)
  6. Sadece stajı kalmış öğrenciler ders kaydı yaptıracak ancak harç ödemeyecektir. Harç borcu çıkanlar Okulunu arayıp borcu sildirmelidir. Ödemiş olanlar iade talebinde bulunabilecektir.
  7. Tek dersi kalan öğrenciler ders kaydı yaptıracak ve harcını da yatıracaktır. 

 

 

Tüm derslerinizi sol taraftaki “Aldığım Dersler” kısmına aktardıktan sonra,

 

“Seçtiğim Derslerin Doğruluğunu Onaylıyorum” kutucuğunu işaretleyerek, “Onayla” kısmına basınız.

 

 

Böylece ders kayıt işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. Aldığınız dersleri “Derslerim” menüsünden “Aldığım Dersler” kısmından görüntüleyebilirsiniz.

Ders kaydını yapan öğrencilerin herhangi bir evrak göndermesine gerek yoktur. Harç yatıran öğrencilerin harç dekontu veya fişini danışmanlarına veya saraymyo.ogr@nku.edu.tr adresine mail yoluyla iletmeleri rica olunur. 

Önemli 1:    Öğrencilerimizin ders kayıtlarını sorunsuz ve çakışma olmadan yapabilmeleri için, ders programında belirli ayarlamalar yapılabilmektedir. Bu nedenle menüde yer alan Ders Programının dikkate alınmaması, bunun yerine web sayfamızdan ilan edilecek ders programının takip edilmesi önemle rica olunur.

Önemli 2:  Ders muafiyet veya kayıt dondurma benzeri işlemlere ait taleplerinizi, Akademik Takvimde belirtilen süreler içerisinde yapmaya gayret ediniz.

Önemli 3: Ders kayıt haftasında telefonlarımızda yoğunluk yaşanabilmektedir. Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları açısından tüm soru ve sorunları ile bilgi ve belge taleplerini saraymyo.ogr@nku.edu.tr mail adresine iletmeleri önemle rica olunur. Kısa süre içerisinde öğrencilerimize dönüş yapılmaktadır.

Önemli 4:  Ders kayıtları 22 - 26 Şubat 2021  tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihleri kaçıranlar bir sonraki hafta  mazeretli kayıt yaptırabilir. Bu konuda öğrencilerin danışman hocalarıyla irtibata geçmeleri gerekmektedir. 

 

Program Danışmanları:

Bölüm

Unvanı, Adı-Soyadı

Mail

Dış Ticaret I

Öğr.Gör.Salim KISTIRAK

skistirak@nku.edu.tr

Dış Ticaret II

Öğr.Gör.Fatih BELEN

fbelen@nku.edu.tr

İşletme Yönetimi I

Öğr.Gör.Ayşegül ÖZTEKİN

akulaksiz@nku.edu.tr

İşletme Yönetimi II

Muhasebe ve Vergi Uyg. I

Öğr.Gör.Hüseyin AYDIN

haydin@nku.edu.tr

Muhasebe ve Vergi Uyg. II

Tapu ve Kadastro I

Öğr.Gör.Melike ÖNCE

monce@nku.edu.tr 

Tapu ve Kadastro II

 

Linkler

Saray Meslek Yüksekokulu

e-Üniversite

Uzaktan Eğitim

Akademik Takvim

Ders Kayıt İşlemleri (İndir)

 

Öğrenci İşleri Bürosu Telefon

282 250 42 19 / 282 250 42 17