Saray Meslek Yüksekokulu
2024-01-02

GMK- 42. Grafik Tasarım Sergisi ve Karikatür-Mizah Müzesi’ne Gezi düzenlendi.



GMK 42. Grafik Tasarım Sergisi ve Karikatür-Mizah Müzesi’ne Gezi düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuz Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı Programı 2.sınıf öğrencilerimiz ile “Grafik Tasarım Proje” dersi kapsamında Öğr. Gör. Pınar ONGAN koordinatörlüğünde 29 Aralık’ta GMK Sergisi’ne teknik gezi gerçekleştirildi. 

İstanbul Kadıköy Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 8 Aralık-5 Ocak tarihleri arasında sergilenen Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (GMK) düzenlediği 42. Grafik Tasarım Ödülleri’nin sergisi, 2.sınıf öğrencilerimiz, Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ercan MAKREŞ ve Grafik Tasarımı Programından Öğr. Gör. Şükran ÜNEŞ'in katılımıyla birlikte gezildi.

Öğrenciler, sergide tasarımcıların; kitap kapakları, logo tasarımları, afiş çalışmaları, ürün etiketleri ve ambalajları gibi alanlarda gerçekleştirdiği çalışmaları inceleme ve ilham alma fırsatı buldular.

GMK Sergisi sonrası Müze Gazhane’yi de gezen öğrenciler, Karikatür ve Mizah Müzesi’nde farklı dönemler ve akımlar üzerindeki çizgi sanatındaki eserleri ve illustrasyonları incelediler. Sonrasında öğrencilerimiz Karikatür ve Mizah Müzesinde kendi karikatürlerini tasarladılar.