Saray Meslek Yüksekokulu
2024-04-22

Grafik Tasarımı Programı Öğrencilerimizden Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Çalışmaları Projeleri



Meslek Yüksekokulu 2.Sınıf Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerimizin, Öğr. Gör. Pınar ONGAN yürütücülüğünde ve danışmanlığında ilerleyen Gönüllülük Çalışmaları Dersi Kapsamında, farklı gruplara ayrılarak yaptıkları Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Çalışmaları Projeleri tamamlandı.

Gerekli Kurumlardan (Saray Belediyesi, Özel Veteriner Kuruluşu, Mika-Der, Özel Saray Anaokulu, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü)  izin alınarak yapılan projeler ve tasarımlar, Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz ve Saray halkı tarafından da ilgi gördü.

Gerçekleştirilen Projeler:

1-Bir Pati Mutluluk: Hayvanlara şiddet ve yetersiz beslenmesi gibi birçok problemlerden birini çözmek amacıyla yapılan proje de, öğrenciler Saray bölgesinde ki birçok kişiyi bilgilendirdiler. Saray halkı ve esnafına, Kedi köpek maması dağıtımı yapılarak, sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı oldular. Afiş tasarımları ve bilgilendirici el ilanları dağıtıldı.

Proje Üyeleri: Aysel KUL, Cansu ERDAL, Çağla IŞIK

2-Dijital Dengeni Yeniden Kur: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yeşil Ay Topluluğu işbirliği ile yapılan proje de Saray Meslek Yüksekokulu öğrencilerine Akran Eğitimi Projesi kapsamında Bağımlılıkla Mücadele üzerine seminer düzenlendi. İnteraktif olarak gerçekleştirilen seminer sonunda katılan öğrencilere İnternet Bağımlılığı üzerine sticker tasarımları hediye edildi.

Proje Üyeleri: Ersan ÇAVUŞOĞLU, Vedat KOLAY

3-Doğru Bil: Sokak hayvanlarının yanlış bilgilerle beslenmesi ve yaşamlarını yitirmesi sonucunda çözüm bulmayı amaçlayan proje de, uzman Veteriner görüşleri alınarak doğru bilgilerle afiş tasarımları ve broşür tasarımları yapıldı. Saray halkı ile röportaj yapılarak sokak hayvanlarının doğru beslenmesi hakkında bilgiler verildi.

Proje Üyeleri: Berk BATUR, Erdem Furkan GÖZLEMECİ, Şener Can ÇORAL

4-Sende Kalbe Dokun: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Genç Hukukçular Topluluğu’nun yapmış olduğu projeye katkı sağlayarak Sevgi Evlerinde yaşayan çocuklarla etkinlik yapıldı. Güzel bir gün geçirmek amaçlanan projede tüm gün boyunca çocuklarla oyun oynayıp etkinlik yapıldı. Grup üyeleri, tasarladıkları bileklik ve hediyelikleri çocuklara ve projeye gönül veren öğrencilere hediye ettiler.

Proje Üyeleri: Busenur ECE, Esma ÖZGÜLER, Eylem ÖZDEMİR

5-Renkli Dostlar: Proje de çocuklara hayvan sevgisi ve empati duygusunu aşılamak amacıyla tasarlanmış eğlenceli ve etkileşimli  12 sayfalık boyama kitabı sunmak hedeflendi. Saray’da özel bir anaokulunda grup üyelerinin çizip tasarladığı boyama kitapları ile boyama etkinliği yapıldı. Etkinlik sonrası Anaokulu öğrencilerine hediye kalemler verildi.

 

Proje Üyeleri: Büşra BAŞ, Emine Zişan EYTEMİŞ, Sude Naz HARMANCI

6-Minik Kalpler: Çocuk esirgeme yurdunda kalan 13-18 yaş aralığında ki çocuklarla yaratıcı ve sanata dair becerilerini ortaya koyabilecek etkinlikler yapmak amaçlandı. Tüm gün çocuklarla etkinlik yapan grup üyeleri anı olarak çocuklara hediyeler verdi.

Proje Üyeleri: Ayşegül ÇUHA, Derin KILIÇ, Gurbet BURĞAZ