2024-02-09

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıt İşlemleri

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

• Ders Kayıtları 12 Şubat 2024 – 16 Şubat 2024 tarihleri arasında https://ogr.nku.edu.tr/ sitesinden e- kayıt yenileme (elektronik ders kayıt) işleminizi yapabilirsiniz.
  • "Ders Kaydı/ Kayıt Yenileme Adımları" detaylı anlatım için tıklayınız.
  • Öğrenim ücretiniz/harcınız varsa aşağıda belirtilen bankalara ödeme yaptıktan sonra e-kayıt yenileme işleminizi yapabilirsiniz. Öğrenim ücretiniz/harcınız yoksa e-kayıt yenileme işleminize devam edebilirsiniz.
  • E-kayıt yenileme işlemi öğrenci ve danışman tarafından onaylanmalıdır. Aksi taktirde kayıt yenileme (Ders Kaydı) işleminiz gerçekleşmez.
  • Kayıt yenileme işleminiz tamamlandıktan sonra 19 Şubat 2024 – 23 Şubat 2024 tarihleri arasında varsa katkı payı / öğrenim ücreti banka dekontununun birim öğrenci işlerine teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Ders kayıtlarında ders seçimleri ile ilgili sorumluluk öğrencilere aittir.

DERS EKLE/SİL - MAZERETLİ KAYITLAR

• 19 Şubat 2024 – 23 Şubat 2024 tarihleri arasında ders ekle/çıkar işlemi sadece danışman kontrolünde olup e-üniversite Otomasyon sistemi üzerinden danışman hocanız ile iletişime geçerek ders ekle-çıkar işlemini yapabilirsiniz. Danışman iletişim bilgileriniz e-üniversite otomasyon sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.
  • 16 Şubat 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar kaydını yapmayan öğrenciler, Enstitü/Fakülte /Meslek Yüksekokullarına geçerli mazeretlerini belirten dilekçe ile başvurusu yapması ve mazeretlerinin kabulu halinde en son 23 Şubat 2024 tarihine kadar sadece e-üniversite otomasyon sistemi üzerinden danışman hocası ile iletişime geçerek mazeretli kayıt yaptırabileceklerdir.
  • Ders seçimi öğrenci ve danışman tarafından onaylandıktan sonra en son 23 Şubat 2024 tarihine kadar varsa katkı payı / öğrenim ücreti banka dekontununun birim öğrenci işlerine teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Ders kayıtlarında ders seçimleri ile ilgili sorumluluk öğrencilere aittir.

Not: 2023 yılı itibari ile gelen yeni öğrencilerin Bahar dönemi ders kayıt yenileme işlemlerini yapmak zorundadır. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında zorunlu hazırlık sınıfından başarılı olmuş ve isteğe bağlı hazırlık sınıfı okumuş öğrencilerin kayit yenileme işlemlerini yapmak zorundadır.

"Ders Kaydı/ Kayıt Yenileme Adımları" detaylı anlatım için tıklayınız.