Saray Meslek Yüksekokulu
2022-12-23

GMK 41. Grafik Tasarım Sergisi, İstanbul Resim-Heykel Müzesi ve Ara Güler Müzesine Gezi düzenlendi.



GMK 41. Grafik Tasarım Sergisi, İstanbul Resim-Heykel Müzesi ve Ara Güler Müzesine Gezi düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuz Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı Programı 2.sınıf öğrencilerimiz ile “Grafik Tasarım Proje I” dersi kapsamında Öğr. Gör. Pınar ONGAN koordinatörlüğünde 23 Aralık’ta teknik gezi gerçekleştirildi. 

İstanbul MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezinde 9-29 Aralık tarihleri arasında sergilenen Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (GMK) düzenlediği 41. Grafik Tasarım Ödülleri’nin sergisi, 2.sınıf öğrencilerimiz ve Tasarım Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Ercan MAKREŞ ve grafik tasarımı programından Öğr. Gör. Şükran Üneş'in katılımıyla birlikte gezildi.

Öğrenciler, sergide tasarımcıların; kitap kapakları, logo tasarımları, afiş çalışmaları, ürün etiketleri ve ambalajları gibi alanlarda gerçekleştirdiği çalışmaları inceleme ve ilham alma fırsatı buldular.

GMK Sergisi sonrası İstanbul Resim ve Heykel Müzesini de gezen öğrenciler, Türk ve dünya sanatçılarının heykelleri, resimleri ve özel koleksiyonlarını incelediler.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi sonrası da Ünlü Türk Fotoğrafçı ve Gazeteci olan Ara Güler Müzesinde ki “Yitirilmiş Renkler” Sergisini de gezen öğrenciler, Ara Güler arşivinden bir araya getirilen renkli fotoğraf seçkisini gezme ve yorumlama şansları oldu.