Saray Meslek Yüksekokulu
2020-03-12

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99.Seneyi Devriyesi Törenle Kutlandı



 

Saray Kaymakamlığının himayesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla, bağlı okulların öğretmen ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği programda, bağımsızlık ve istiklalimizin ifadesi olan İstiklal Marşının kabulünün 99.yıl dönümü törenle kutlandı.

Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen programa, İlçe Kaymakamı Adnan TEZCAN, Garnizon Komutanı Albay Fatih SOLMAZLAR, Belediye Başkanı Özgen ERKİŞ, Cumhuriyet Savcısı Alper ÖZDEMİR, Müdürümüz Doç.Dr.Uğur AKYOL, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emrah KAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat UÇAK, İlçe Müftü Vekili Nurittin ÖZTÜRK, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Ceren ÖZEN, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fehmi ÇÜREN ve resmi kurumların çalışanları ile şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemine binaen Kemalpaşa Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Özge OBUZ’un konuşması sonrası, Mehmet Akif ERSOY’un hayatını, İstiklal Marşını kaleme almasını ve kabulünü anlatan kısa bir video izletildi.

Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Akif’in Safahat isimli eserinden bazı şiirleri küçük kesitler halinde sunmasını müteakip, konu ile alakalı yapılan yarışmada 1.olan kompozisyon okundu.

Yine İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında 1.seçilen öğrenci tarafından marşın okunması sonrası, İhsan Uzun Ortaokulu öğrencisi Yahya Melih UYGUN tarafından “Türkiyem” isimli türkü kendi sazı eşliğinde söylendi. İhsan UZUN Ortaokulu öğrencileri tarafından oluşturulan koronun İstiklal Marşının 10 kıtasını okumasının ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin mülki erkan tarafından takdim edilmesiyle program sona erdi.