Saray Meslek Yüksekokulu

 

 

                

Prof.Dr.Uğur AKYOL

Saray Meslek Yüksekokulu 1995–1996 Öğretim yılında Trakya Üniversitesi’ne bağlı bir birim olarak Elektrik (30 Kontenjan) ve Muhasebe (30 Kontenjan) programları ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Okulumuz, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 5467 sayılı kanunla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Meslek Yüksekokulumuz; Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Yönetimi, Dış Ticaret, Tapu ve Kadastro ve Grafik Tasarımı programlarıyla eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.

Okulumuz, ülkemizin nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya yönelik, konusunda uzman öğretim elemanı kadrosuyla öğrencilerimize eğitim imkânı sağlamaktadır. Meslek Yüksekokulumuzun hedefi belirli mesleklere yönelik ara insan gücü yetiştirmektir. Bu kapsamda sektörün isteklerini ve gelişen teknolojiyi göz önüne alarak uygulamalı eğitim verilmektedir. Öğrencilerimiz özellikle Meslek Yüksekokulumuzun bulunduğu bölgedeki kamu ve özel sektöre ait firmalarda yaptıkları yaz stajlarıyla bilgi ve becerilerini arttırmaktadır. Bununla birlikte; okulumuzda çevreyi koruma, ülkesine yararlı olma bilincine sahip genç bireylerin mesleki ve kişisel gelişimine önemli katkılar verecek akademik bir ortamın sağlanması yönünde eğitim faaliyetlerini sürdürmekteyiz.

Meslek Yüksekokulumuzun, küresel düzeyde geçerliliği olan mesleki bilgi ve beceriler ile donatılmış, üst düzey yeterliliklere sahip mezunlar yetiştirme hedefinde önemli mesafeler kat edeceği inancıyla eğitim-öğretim hayatına devam etmekteyiz. Bu doğrultuda görev yapan tüm personelimizi tebrik ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum. Eğitim-öğretim yılının bütün öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize hayırlı olmasını, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum. 

 

                                                                                                                         Prof.Dr.Uğur AKYOL    

                                                                                                                                Müdür