Saray Meslek Yüksekokulu

 

Değerli Öğrencilerimiz;

Üniversitemizde gerçekleştirilmekte olan her türlü etkinlikten, faaliyetten, burs ve yardımlardan en hızlı şekilde haberdar olmak adına, @nku uzantılı gmail e-posta hesabınızı aktifleştirmenizi tavsiye ederiz.

 

Aşağıda bu etkinleştirmeyi nasıl yapacağınız adım adım anlatılmıştır. Karşılaşacağınız herhangi bir olumsuz durumla alakalı kütüphane birimimizden yetkili personelimizle irtibata geçmeniz faydalı olacaktır.

 

Öncelikle yapmanız gereken e-üniversite (öğrenci bilgi) sistemine girerek şifrenizi değiştirmek… Şifresini daha önce değiştirmiş olanlar 1-2-3.adımları atlayıp, direk 4.adıma geçecektir.

 

 

 1) E-Üniversite Otomasyon Sistemine Giriş Yapınız.

 

 

 2) Genel Bilgilerim > Şifre Değiştirme Menüsüne tıklayınız. 

 

3) “Şifre Değiştir”e tıklayarak şifre değiştirme menüsüne ilerleyiniz.

 

Harf-rakam karışık yeni şifrenizi belirledikten sonra sistemden çıkış yapabilirsiniz.

 

 

 

4) Telefonunuzdan Gmail uygulamasını açınız. 

 

 

 

 

5) Sol üst köşedeki 3 çizgiye tıklayarak Ayarlara gidiniz veya sağ taraftaki fotoğrafın üzerine tıklayıp “başka bir hesap ekle”yi seçiniz.

Ayarlar > Hesap Ekle veya

Resme tıklayıp > Başka bir hesap ekle

 

  

 

 

 

6) Google hesabını seçiniz.

 

 

 

7) Bu aşamada sistem sizden e posta adresinizi ve şifrenizi isteyecektir. Kullanıcı adınızı ÖğrenciNumaranız@nku.edu.tr şeklinde yazınız. Ör: 1186308099@nku.edu.tr

İleri diyerek gelen menüde daha önce E Üniversite sisteminde değiştirdiğiniz şifrenizi giriniz. (1-2-3.slayt)

 

 

 

8) Şifrenizi girdikten sonra nku uzantılı e posta hesabınız eklenmiş olacaktır. “Tüm Gelen Kutuları” seçeneğini işaretleyerek gelen elektronik postaları görebilirsiniz.

 

 

 

Dikkat:

  • E-Üniversite sisteminde değiştirdiğiniz ve gmail’e girdiğiniz şifrenin diğer NKU modüllerinde de aynı olduğunu unutmayınız. Yani uzaktan eğitim vb. sistemlere girerken de aynı şifre kullanılacaktır.